Even voorstellen: Pelle Garnaal

Even voorstellen: Pelle Garnaal

Hoe leeft een garnaal? Waar vind je deze bijzondere visjes? Wat eten ze en wat doen ze overdag en als de avond valt? We geven het woord aan iemand die dat als geen ander weet: Pelle Garnaal. Pelle vertelt je hier en in onze speciale ‘Alles over de Garnaal’ krant over hoe het is om een garnaal te zijn.

 

Pelle aan het woord:

“Hoi! Ik ben Pelle en ik ben een garnaal. Ze noemen me ook wel eens een grijze garnaal, cragnon cragnon. Ik woon in de zee, maar garnalen zijn ook wel te vinden langs de kust. Het water moet wel lekker warm zijn. Dus in de zomer zoek ik het ondiepe water op en in de winter ga ik juist meer de diepte in. Want daar is het water nog niet zo sterk afgekoeld. ”

 

Op zoek naar voedsel

“Terwijl jij overdag misschien boodschappen doet, doe ik dat in de nacht. Ik ga dan niet naar een supermarkt, maar ik zoek wel naar voedsel op de bodem van de zee. Ik ben echt een alleseter. Slijkgarnaaltjes, schelpjes en wormen vind ik bijvoorbeeld erg lekker. Overdag graaf ik mezelf in, maar hou alles om me heen wel nauwlettend in de gaten. Daarvoor gebruik ik mijn ogen en voelsprieten.

 

Zo, nu weet je een beetje wat ons garnalen bezig houdt en hoe wij leven. Wil je meer weten? Laat gerust een reactie achter! Vind ik leuk!”