Zijn garnalen gezond?

Zijn garnalen gezond?

Zijn garnalen gezond? Op die vraag kunnen we eigenlijk heel kort zijn: ja, garnalen zijn heel gezond! De gezondheidsraad adviseert dan ook al jaren om vooral twee keer in de week vis te eten. Vis, en zo ook garnalen, bevatten namelijk veel belangrijke voedingsstoffen als goede vetten, vitamines en mineralen. En ook niet onbelangrijk is dat garnalen ook vooral lekker zijn!

Waardoor zijn garnalen gezond?

Zoals hierboven aangegeven zit vis boordevol vitamines, mineralen en goede vetten. Een garnaal bevat daarbij ook nog weinig calorien. En dat maakt het een erg verantwoorde maaltijd.

Een onbereide garnaal bevat per 100 gram:

  • 378 kilojoule
  • 90 kilocalorie├źn
  • 2 gram vet
  • 18 gram eiwitten

 
zijn garnalen gezond?Door het lage vetgehalte (per 100 gram minder dan 1%) en per 100 gram ruim 28% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 zijn garnalen heel gezond te noemen. En u kunt ze nuttigen in een hele diversiteit aan gerechten. Maar garnalen zijn ook geregeld het ingredient in bepaalde medicatie.

Behandeling van artrose door garnalen

U vindt garnalen in de schappen van uw (lokale) supermarkt of op de kaart van uw favoriete restaurant. Maar garnalen worden ook gebruikt voor het maken van glucosamine, een natuurlijke stof die in hoge concentraties voorkomt in de structuren van onze gewrichten. Als het kraakbeen beschadigd is kan glucosamine het lichaam helpen dat kraakbeen weer te herstellen. Daarom is glucosamine ook een perfect middel tegen artrose.

Zo wordt dus de hele garnaal gebruikt. De gepelde garnaal voor uw lekkerste gerechten en de schild voor de maak van glucosamine.

Zelf garnalen bereiden of uit eten

Garnalen zijn gezond maar ook erg lekker in gerechten als paella, een garnalencocktail of serveer ze als heerlijk borrelhapje. We hebben alvast een mooi aantal recepten voor u uitgezocht met de garnaal in de hoofdrol. Of bezoek een van de vele restaurants met de garnaal op de menukaart!