Recepten

Broccolirisotto met garnalen

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
300 g risottorijst (pak a 400 g)
1 visbouillontablet
2 x 350 g broccoli
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
2 bakjes garnalen (a 100 g)

Rijst - Hoofdgerecht - 4 personen - 30min.

Stap 1

Pel de ui en snipper de knoflook. Fruit ze beide in een braadpan in olie zo’n 2 minuten.

Stap 2

Voeg de risottorijst toe en bak ze mee tot de korrels glanzen.

Stap 3

Giet 900 ml water bij de rijst samen met een bouillontablet en breng het aan de kook. Laat de rijst in 20 minuten gaar koken.

Stap 4

Maak de broccoli schoon en verdeel het in kleine roosjes. Snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli vervolgens in 4 minuten beetgaar.

Stap 5

Giet de broccoli af en schap het door de gare rijst. Schep ook de crème fraîche en 2/3 deel van de garnalen door de rijst en laat het 1 minuut mee verwarmen.

Stap 6

Serveer de rijst in een schaal met de rest van de garnalen.