Recepten

Salade met gerookte forel en garnalen

Ingrediƫnten

1 kropje radicchio of andere rode slasoort
2 stronkjes witlof
1 rode ui in dunne ringen
1 bosje dille grof gehakt
250 gram gerookte forel
100 gram garnalen
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels milde olijfolie
2 eetlepels slagroom of zure room

salade - Voorgerecht - 6 personen - 20min.

Stap 1

Verdeel de radicchio en witlof in losse blaadjes en leg ze vervolgens in ijskoud water. Droog ze daarna en schep ze om met de uienringen en de helft van de dille.

Stap 2

Leg de sla mooi ruim verdeeld op een grote schaal. Verdeel de forel en de garnalen over de sla.

Stap 3

Maak een gladde dressing door de mosterd met de azijn los te kloppen en de olie erbij te gieten.

Stap 4

Klop de room door de dressing en breng het op smaak met wat zout en versgemalen peper

Stap 5

Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade en bestrooi met de rest van de dille. Een salade die verrukkelijk is met versgebakken brood!