Recepten

Garnalencocktail

Ingrediënten

50 g mayonaise
20 g tomatenketchup
1 g kerriepoeder
5 g gembersiroop
5 g citroensap
80 g Romeinse sla in reepjes
80 g gegrilde paprika in reepjes
150 g komkommer in halve maantjes
200 g garnalen

Overig - Voorgerecht - 4 personen - 20min.

Stap 1

Meng de mayonaise met de ketchup, de kerriepoeder, de gembersiroop en het citroensap

Stap 2

Breng de cocktailsaus op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verdeel de sla over coupes of wijde (wijn)glazen. Leg de paprika en de komkommer erop, maar houd een beetje paprika en/of komkommer achter voor de garnering.

Stap 4

Verdeel de garnalen over de glazen. Schep er de cocktailsaus op en maak de cocktails af met de achtergehouden paprika en/of komkommer.