Recepten

Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen

Ingrediƫnten

1 kg aardappels (kruimig)
800 g venkel
zout
6 gedroogde tomaten in olie (potje)
8 takjes dille
2 pakjes gravad lachs (Ć  100 g)
100 g (Hollandse)garnalen
1 dl melk
25 g boter of margarine
(versgemalen) peper

Overig - Hoofdgerecht - 4 personen - 40min.

Stap 1:

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.

Stap 2:

Was de venkel en bewaar het groen ervan.

Stap 3:

Snijd de venkel in vieren. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in kleine stukjes.

Stap 4:

Kook in een ruime pan met water de aardappels in ca. 20 min gaar.

Stap 5:

Kook in een pan de venkel in ca. 15 min gaar.

Stap 6:

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Hak de dille en venkelgroen fijn en halveer de plakjes zalm.

Stap 7:

‘Drapeer’ elk plakje zalm om ca. 1/2 el garnalen.

Stap 8:

Verwarm de melk in een pan of in de magnetron.

Stap 9:

Giet de aardappels en venkel af. Vang het kookvocht van de venkel op.

Stap 10:

Maak met een pureestamper de aardappels fijn. Voeg daarna wat boter en melk toe.

Stap 11:

Schep dan de venkel, de zongedroogde tomaat, het venkelgroen en de dille erdoor. Voeg eventueel een scheutje kookvocht van de venkel toe.

Stap 12:

Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de venkelstamppot over 4 borden en garneer met ‘zalmroosjes’