Recepten

Roerbak couscous met Hollandse garnalen

Ingrediënten

200 gram couscous
kippenbouillon
1 rode paprika
1 bakje Hollandse garnaaltjes
100 gram champignons
1 bakje cherrytomaatjes
2 bosuitjes
4 dunne plakjes chorizo
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde basilicum
peper en zout

Overig - Hoofdgerecht - 2 personen - 30min.

Roerbak couscous met Hollandse garnalen

Stap 1:

Los een bouillonblokje op in kokend water en doe de couscous in een schaaltje. Giet de bouillon over de couscous totdat deze ongeveer 1 centimeter onder staat en dek de kom af met een bord. Laat ongeveer 10 minuten staan.

Stap 2:

Snijd de paprika en chorizo in blokjes, de champignons in plakjes, de bosui in ringen en snipper de ui.

Stap 3:

Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de paprika en de cherytomaatjes toe en wok totdat deze zacht zijn. Vervolgens voeg je de champignons, de chorizo en de garnalen toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:

Wanneer de champignons geslonken zijn en het meeste vocht uit de pan is verdwenen, voeg je de couscous en de basilicum aan de groenten toe.

Stap 5:

Roer alles goed door, maar roer niet constant. Het is wel lekker als de couscous een klein korstje krijgt en wat oranje kleurt.

Stap 6:

Wanneer alles een beetje aangebakken is voeg je de ringetjes bosui toe. Eet smakelijk!

Tip!

Vegetarisch? Gebruik dan groentebouillon of gewoon water.