Recepten

Lentesalade met witte asperges en garnalen

Ingrediënten

250 gr garnalen
500 gr witte asperges
sap van 2 sinaasappels
3 el rijstolie
50 gr kleine spinazieblaadjes (gewassen en droog)
40 gr rucola

Overig - Voorgerecht - 1 tot 2 persoon - 20 minmin.

Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller van af het kopje naar beneden. Snijd de harde onderkanten eraf en doe hetzelfde met de aspergepunten. Snijd vervolgens de asperges in stukken van ongeveer 3 cm.

Stap 2

Leg de asperges in een pan met ruim kokend water en kook ze in 5 minuten gaar. Haal ze daarna van het vuur en laat ze nog 10 minuten staan.

Stap 3

Pak een steelpan en kook hierin het sinaasappelsap op hoog vuur in 4 tot 6 minuten tot er nog een kwart van het sap over blijft. Laat vervolgens het sap afkoelen.

Stap 4

Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.

Stap 5

Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken. Schep in een kom de spinazie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden.

Stap 6

Meng 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen.

Stap 7

Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing voer de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.