Recepten

Kabeljauw met biet en garnalen

Ingrediƫnten

1 kg aardappelen (kruimig)
300 g gekookte bieten ((schaal 500 g), geschild)
75 g boter
1 sjalot (gesnipperd)
100 ml droge witte wijn (flesje 0.25 liter)
1 beker slagroom (250 ml)
4 kabeljauwhaasjes
1 bakje garnalen (100 g)

Benodigdheden:

staafmixer
pureestamper

Overig - Hoofdgerecht - 4 personen - 40min.

Stap 1:

Schil de aardappelen en kook ze in water met wat zout in circa 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de biet in blokjes.

Stap 1:

Verhit 25 gram boter in een hapjespan en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg vervolgens de bietjes toe bak deze even 2 minuten mee. Schenk daarna de wijn erbij.

Stap 1:

Zet de deksel op de pan en stoof de bietjes ongeveer 10 minuten. Voeg de room toe en verwarm dit 1 minuut mee.

Stap 1:

Pureer de saus met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout. Houd het mengsel warm op een laag pitje.

Stap 1:

Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Verhit in een pan 25 gram boter en bak de vis op de huid zo’n 6 minuten op middelhoog vuur. Na 4 minuten de kabeljauw even keren.

Stap 1:

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

Stap 1:

Stamp met een pureestamper de aardappelen met de overgebleven boter, het kookvocht (100 ml), wat peper en zout tot puree. Serveer het met de kabeljauw.

Stap 1:

Verdeel de bietjessaus en de garnalen over de vis.

Tip:
Serveer het met worteltjes en 350 gram peultjes. Erg lekker!