Recepten

Gevulde doperwtentaart met garnalen

Ingredi├źnten

5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 uien
2 eetlepels (olijf)olie
1 zak roerbakmix (400 g)
3 pakjes garnalen (a 125 g)
1 eetlepel bloem
3 eieren
1 pot boursin cuisine knoflook-fijne kruiden (245 g)

Europees - Hoofdgerecht - 4 personen - 90min.

Voorbereiding

Stap 1

Zeef boven een kom de bloem en het zout. Voeg vervolgens koude boter toe en snijd dit met twee messen door de bloem.

Stap 2

Giet 50 ml water bij de bloem en kneed het met koude hand tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal vervolgens afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiding

Stap 1

Laat de doperwten ontdooien en verwarm de oven alvast voor op 200 ┬░C of gasovenstand 4.

Stap 2

Was de garnalen en laat ze uitlekken.

Stap 3

Snijd de zalm in flinke stukken, knip de kruiden fijn en vet de vorm voor de taart in.

Stap 4

Bestuif dan het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een mooie ronde lap dat circa 3 cm groter is dan de vorm. Leg het deeg daarna in de vorm en laat een opstaande rand vormen die boven de vorm uitkomt.

Stap 5

Verdeel de kruiden en doperwten over de taartbodem en bedek het met roomkaas. Verdeel daarna de garnalen en de zalm erover heen.

Stap 6

Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout en peper en giet het over de taart.

Stap 7

Zet de taart in het midden van de oven en laat het in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar bakken.