Recepten

Garnalentartaar met tomaat

Ingrediënten

100 g garnalen
2 el crème fraîche
3 el mayonaise
1 el tomatenketchup
cayennepeper of een paar druppels tabasco
4 grote (vlees)tomaten
tuinkers
1 citroen
zout en peper

Overig - Voorgerecht - 4 personen - 15min.

Voorbereiding

Stap 1

Houd van de garnalen 12 stuks achter en hak de rest grof

Stap 2

Roer in een kom de crème fraîche, ketchup en mayonaise tot een saus. Breng de saus op smaak met cayennepeper of tabasco en een beetje citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 3

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het in blokjes. Leg een paar tomatenblokjes opzij voor de garnering

Stap 4

In een kom de tomatenblokjes, de gehakte garnalen en 2 el van de saus door elkaar scheppen.

Stap 5

Garnalentartaar tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

Bereiding

Maak met behulp van een kookring vier torentjes van garnalentartaar. Leg op ieder torentje een beetje tuinkers. Garneer vervolgens met de overgebleven tomaat, garnalen, een paar druppels saus, versgemalen peper en een schijfje citroen.