Recepten

Garnalenpoffertjes met kruidenboter

Ingrediënten

1 citroen (schoongeboend)
½ bakje platte peterselie ((a 20 g), fijngesneden)
200 g boter (op kamertemperatuur)
1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden)
½ pak poffertjesmix (a 400 g)
400 ml volle melk
1 ei (losgeklopt)
2 bakjes Hollandse garnalen ((a 100 g), fijngesneden)

Overig - Voorgerecht - 6 personen - 40min.

Garnalenpoffertjes met kruidenboter

Bereidingstijd: 40 min + 1 uur wachten

Stap 1:

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Stap 2:

Houd 1 el peterselie apart, meng de rest met 125 g boter, het citroenrasp en de helft van de bieslook. Voeg citroensap, peper en zout toe.

Stap 3:

Rol de boter in vershoudfolie op tot een worstje en draai de uiteinden dicht. Leg tot gebruik in de koelkast, maar minimaal 1 uur.

Stap 4:

Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt 25 g boter in een steelpannetje op laag vuur.

Stap 5:

Meng met de poffertjesmix, de melk, het ei en een mespunt zout tot een glad beslag.

Stap 6:

Voeg de rest van de bieslook en de garnalen toe en meng door elkaar.

Stap 7:

Verhit de poffertjespan en vet in met wat boter. Schep het beslag in de holtes en bak de poffertjes in ca. 3 min. gaar. Keer halverwege. Ga door tot het beslag op is.

Stap 8:

Bewaar de poffertjes afgedekt met aluminiumfolie in een schaal in de oven. Verdeel ze over 6 borden en serveer met een plakje kruidenboter. Bestrooi met de peterselie.