Recepten

Rolletjes wortel met garnalen en rode wijn vinaigrette

Ingrediƫnten

1 winterwortel
500 gram ongepelde garnalen
2 eetlepels sjalotmayonaise
1 appel, jonagold
zout en versgemalen peper

Rode wijn vinaigrette:
3 dl volle rode wijn
1/2 dl jus de veau
1 dl rode-wijnazijn
2 dl olijfolie
poedersuiker
zout en versgemalen peper

Garnering:
veldsla
1 appel, jonagold, in dunne schijfjes
olijfolie met wat limoenrasp

Frans - Voorgerecht - 4 personen - 30min.

Stap 1

Kook voor de vinaigrette de rode wijn met de jus de veau in tot 1,5 dl en laat hem afkoelen.

Stap 2

Snijd de geschrapte wortel in zeer dunne, brede repen en blancheer ze heel gaar in kokend, lichtgezouten water. Giet ze af, spoel ze koud en leg ze uit op een theedoek.

Stap 3

Pel de garnalen (houd wat achter voor de garnering) en vermeng ze met de mayonaise en zout en peper naar smaak. Snijd de geschilde appel in ragfijne blokjes. Meng ze door de garnalen. Schep op elke wortelreep een schepje garnalensalade en vorm er rolletjes van.

Stap 4

Roer de wijnazijn door de ingekookte wijn en klop de olijfolie erdoor. Breng op smaak met wat poedersuiker, zout en peper.

Presentatie

Leg op vier borden steeds drie rolletjes achter elkaar met daarop een paar blaadjes veldsla, wat garnalen en een schijfje appel. Besprenkel het geheel met de vinaigrette en de olijfolie met limoenrasp en dien direct op.