Recepten

Zalmbonbon met dillemayonaise

Ingrediƫnten

water (4 eetlepels)
citroensap
suiker (1 eetlepel)
azijn (6 eetlepel(s))
komkommer (1 )
kappertjes (1 eetlepel)
verse dille (10 takjes)
mayonaise (2 eetlepel(s))
cocktailgarnalen (125 gram)
garnalen (200 gram)
gerookte zalm, lang gesneden (300 gram)

Benodigdheden:
4 koffiekopjes

kerst - Voorgerecht - 4 personen - 20min.

Stap 1:

Spoel de kappertjes af

Stap 2:

Meng de azijn met de suiker, het water en een snufje zout. Verwarm 10 seconden op vol vermogen in de magnetron zodat de de suiker oplost

Stap 3:

Snijd zo’n 7 a 8 dunne plakjes van de komkommer en marineer ze 10 tot 15 minuten in het azijnmengsel

Stap 4:

Pak de helft van de takjes dille en hak hiervan de blaadjes fijn. Meng dit met de mayonaise.

Stap 5:

Maak de dillemayonaise op smaak met iets citroensap.

Stap 6:

Verwijder de staarten van de cocktailgarnalen en snijd ze in vieren.

Stap 7:

Bekleed de binnenkant van koffiekopjes met ruim plasticfolie. Bekleed de kopjes dan met 2/3 van de zalm en laat wat over de rand heen vallen.

Stap 8:

Snijd de overige zalm fijn en meng met de helft van de garnalen, de cocktailgarnalen, de dillemayonaise en de kappertjes.

Stap 9:

Breng op smaak met wat peper en verdeel over de kopjes.

Stap 10:

Vouw dicht met de zalm en vervolgens met het overhangende plasticfolie. Draai het uiteinde stevig dicht zodat het folie strak komt te staan.

Stap 11:

Verdeel de komkommerplakjes over grote borden.

Stap 12:

Knip het uiteinde van het plasticfolie af en leg de bonbon met de sluiting naar beneden op het bord.

Stap 13:

Garneer met de dille en garnaaltjes.