Recepten

Tomatenterrine met ei en garnalen

Ingrediƫnten

40 gr veldsla
100 gr hollandse garnalen
3 el verse basilicum
2 el verse bieslook
hot peppersauce
500 ml tomatensap
4 red pearl tomaten
3 eieren
6 blaadjes gelatine

kerst - Voorgerecht - 4 personen - 270min.

Tomatenterrine met ei en garnalen

Stap 1:
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water

Stap 2:
Kook de eieren in 6 minuten bijna hard. Laat de eieren schrikken door ze af te spoelen onder koud water. Pel ze daarna

Stap 3:
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes met het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Stap 4:
Verwarm de helft van het tomatensap in een pan.

Stap 5:
Haal de tomatensoep van het vuur en los de blaadjes gelatine al roerend op. Roer ook de rest van het sap erdoor en breng op smaak met wat zout, versgemalen peper en enkele druppels hot peppersauce.

Stap 6:
Roer ook de tomaatblokjes, fijngehakte kruiden en de Hollandse garnalen erdoor.Laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt.

Stap 7:
Bekleed de cakevorm strak met huishoudfolie. Verdeel de helft van het tomatenmengsel over de bodem van de vorm en leg de eieren er in de lengte op.

Stap 8:
Schep de rest van het tomatenmengsel erop en strijk de bovenkant glad.

Stap 9:
Laat de terrine in de koelkast in 3-4 uur opstijven.

Stap 10:
Leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen en laat de terrine op de schaal glijden. Verwijder het folie en snijd de terrine in plakken.

Stap 11:
Leg op elk bord dakpansgewijs twee plakken terrine en garneer met wat veldsla.