Recepten

Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen

Ingrediƫnten

300 g tagliatelle
2 sjalotten
15 g dille (bakje)
1 citroen (schoongeboend)
150 g haricots verts
25 g boter
125 ml zure room
450 g tuinerwten (biologisch, diepvries)
100 g Hollandse garnalen

kerst - Hoofdgerecht - 4 personen - 15min.

Tagliatelle met citroen en Hollandse garnalen

Stap 1:

Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2:

Terwijl de pasta op het vuur staat snijd je de sjalotten in dunne ringen en de dille fijn.

Stap 3:

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit.

Stap 4:

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.

Stap 5:

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min.

Stap 6:

Meng het citroenrasp en 2 el citroensap met de zure room en 2/3 van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 7:

Voeg de haricots verts met de tuinerwten toe aan de sjalot en bak op middelhoog vuur 8 min. mee. Voeg peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om.

Stap 8:

Schep de pasta en dillesaus door de groenten. Bestrooi met de garnalen en de rest van de dille. Serveer direct. Eet smakelijk!