Recepten

Rode viscurry met pandanrijst

Ingrediënten

300 g pandanrijst
2 rode uien
2 schaaltjes kabeljauwfilet (a ca. 225 g)
4 eetlepels zonnebloemolie
1 cup rode curry pasta (100 g)
1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
2 struiken paksoi
1 bakje garnalen (100 g)

kerst - Hoofdgerecht - 4 personen - 30min.

Stap 1:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing

Stap 2:

Pel de ui en snijd het in ringen

Stap 3:

Snijd de kabeljauw in stukken en wok het in 2 el olie. Bak de kabeljauw op hoog vuur zo’n 4 minuten.

Stap 4:

Schep de kabeljauw uit de pan en houdt het warm.

Stap 5:

Bak in de rest van de olie de uienringen.

Stap 6:

Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat het 5 min. sudderen.

Stap 7:

Maak de paksoi schoon en snijd het in repen. Schep de paksoi vervolgens in gedeelten door de curry.

Stap 8:

Schep dan de kabeljauw er voorzichtig doorheen en laat nog even 1 minuut meewarmen.

Stap 9:

Strooi de garnalen erover en serveer de viscurry met rijst.