Recepten

Kerstsalade met garnalen en citroenmayo

Ingrediƫnten

Voor de kerststerren
2 velletjes deeg voor hartige taart, ontdooid
2 eetlepels gemengde geroosterde pittenmix (zonnebloem-, pompoen-, en pijnboommpitten, iedere supermarkt verkoopt deze mix)
2 eetlepels geraspte belegen kaas
Peper en zout

Voor de salade
2 handen rucola
Een halve komkommer
1 avocado
Een kwart rode paprika
200 gram garnalen

Voor de dressing
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels volle yoghurt
Het sap van een halve citroen
Een theelepel rasp van een biologische citroen
Peper en zout

kerst - Voorgerecht - 2 personen - 30min.

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 190 graden

Stap 2:

Gebruik een koekvormpje en steek hiermee sterren uit het deeg. Leg de stervormige deegkoekjes vervolgens op een met bakpier beklede bakplaat.

Stap 3:

Bestrooi de stervormige koekjes met de pittenmix en duw de pitjes zachtjes in het deeg. Bestrooi de koekjes daarna met geraspte kaas en een klein beetje peper en zout.

Stap 4:

Bak de stervormige koekjes in 8 minuten goudbruin in de oven. Laat ze na die 8 minuten afkoelen.

Stap 5:

Verdeel de rucola over de borden. Snijd dunne slierten van de komkommer tot de zaadlijsten. Verdeel deze slierten over de rucola.

Stap 6:

Snijd de avocado in parten en het stukje paprika in zeer dunne reepjes, en verdeel over de rucola.

Stap 7:

Voor de dressing: meng de mayonaise, yoghurt, het citroensap en de citroenschil en breng het op smaak met peper en zout.

Stap 8:

Bak de garnalen 3 minuten in wat olie op hoog vuur. Verdeel ze dan over de salade en maak het feestelijk gerecht af met de kerststerren en de dressing.