Recepten

Kerstcocktail

Ingredi├źnten

4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
┬Ż theelepel verse rode peper (tube 75 g, koelvers)
2 eetlepels whisky (slijter)
200 g Hollandse garnalen
1 zak veldsla (75 g)
1 citroen
mespunt cayennepeper

kerst - Voorgerecht - 4 personen - 20min.

Stap 1:

Roer de mayonaise, de ketchup, de rode peper en de whisky tot een sausje. Breng op smaak met zwarte peper. Bewaar tot serveren in de koelkast

Stap 2:

Meng de saus door de Hollandse garnalen.

Stap 3:

Verdeel de sla over de 4 cocktailglazen of borden. Houd wat mooie blaadjes over voor de garnering.

Stap 4:

Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in schijfjes.

Stap 5:

Verdeel de garnalen over de sla en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi naar smaak met de cayennepeper.

Stap 6:

Garneer met een schijfje citroen en de achtergehouden veldsla. Smakelijk!