Recepten

Hollandse garnalenkroketjes

Ingrediƫnten

40 gr veldsla
2 el dille
2 el (fijngehakte) platte peterselie
2 el mayonaise
2 el zure room
100 ml olie
100 gr paneermeel
2 eiwitten
200 gr hollandse garnalen
halve citroen
200 ml visfond
30 gr bloem
30 gr roomboter

kerst - Voorgerecht - 4 personen - 155min.

Hollandse garnalenkroketjes

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden

Stap 2

Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.

Stap 3

Voeg al roerend de fond toe en blijf roeren tot het een gladde, dikke saus wordt.

Stap 4

Breng de saus op smaak met zout, versgemalen peper en een beetje citroensap.

Stap 5

Haal de saus van het vuur. Roer vervolgens de garnalen door de saus.

Stap 6

Schep de saus in een diep bord en laat de massa in de koelkast 120 minuten stevig worden

Stap 7

Snijd de massa in 4 punten per persoon en vorm deze tot kleine kroketjes.

Stap 8

Wentel de kroketjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel en herhaal dit nog een keer.

Stap 9

Schenk de olie in een klein schaaltje. Doop de gepaneerde kroketjes in de olie en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.Bak de kroketjes in de oven in 10-12 minuten knapperig bruin.

Stap 10

Roer de zure room met de mayonaise, kruiden en wat zout en peper tot een sausje. Leg de kroketjes op borden met wat veldsla ernaast.14Zet op elk bord een klein glaasje met saus.