Recepten

Glaasje gazpacho

Ingrediënten

3 rode paprika’s
1 komkommer (geschild)
1 teen knoflook
2 pakjes tomatensaus (tomato frito, a 350 g)
2 el rode wijnazijn (fles 500 ml)
6 el olijfolie extra vierge
8 ijsblokjes
1 bakje garnalen (100 g)

kerst - Voorgerecht - 8 personen - 45min.

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 2:

Rooster de paprika’s boven in de oven ca. 25 min. of tot ze zwart blakeren. Keer halverwege.

Stap 3:

Neem de paprika’s uit de oven en doe ze in een pan met deksel of een afgesloten plastic zak. Laat 15 min. staan en verwijder dan het vel en de zaadlijsten.

Stap 4:

Snijd de komkommer in stukken en doe in de blender of keukenmachine. Voeg de knoflook, paprika’s, tomato frito, azijn en 4 el olie toe. Pureer ca. 1 min. Voeg de ijsblokjes toe en mix tot ze zijn opgelost.

Stap 5:

Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Schenk de gazpacho in de glaasjes, schep er wat garnalen op en besprenkel met de rest van de olie. Serveer koud.