Recepten

Garnalenpotjes

Ingrediƫnten

1/4 tl venkelzaad
1 citroen
mespunt cayennepeper
3 doosjes garnalen
250 g boter (op kamertemperatuur)
1 nootmuskaat (heel)
paar takjes dille
paar takjes platte peterselie

kerst - Voorgerecht - 10 personen - 75min.

Stap 1:

Stamp de venkelzaadjes met wat zout fijn in een vijzel.

Stap 2:

Rasp de schil van de citroen boven de vijzel en voeg een mespuntje cayenne pepper toe. Schep daarbij ook een kwart van de garnalen en wrijf het tot een pasta.

Stap 3:

Meng nu de garnalenpasta met een een kwart van de boter en schep het mengsel in een kom.

Stap 4:

Voeg de rest van de garnalen en het grootste deel van de overgebleven boter toe. Houd ongeveer 2 el. boter over.

Stap 5:

Schep alles goed om en breng het op smaak met peper, zout, een beetje citroensap en een snufje versgeraspte nootmuskaat

Stap 6:

Schep het mengsel in de 6 kleine ronde bakjes van ongeveer 150 ml.

Stap 7:

Snijd de kruiden fijn en strooi ze over het mengsel. Smelt de achtergehouden boter en schep het over het oppervlak van het vispotje. Strooi er nog een laatste snuf peper, wat nootmuskaat en wat extra fijngehakte kruiden erover voor de ‘finishing touch’

Stap 8:

Zet het vispotje minimaal een uur in de koelkast. In ieder geval tot de boter gestold is. Serveer de garnalenpotjes met warme toastjes