Recepten

Botersla met Hollandse Garnalen

Ingredi├źnten

2 kropjes sla
2 el wittewijnazijn
2 el droge sherry
1 tl fijne mosterd
200 ml olijfolie
┬Ż rood uitje
zout en peper
ca. 400 g Hollandse garnalen
1 bakje cress (bijv. rucolacress)
dunne sneetjes stokbrood

kerst - Lunch - 6 personen - 20min.

Botersla met Hollandse Garnalen

Stap 1

Pluk de kropsla. Zet de binnenste, lichtgroene boterslablaadjes op koud water.

Stap 2

Meng de wijnazijn, sherry, mosterd en olijfolie tot een dressing.

Stap 3

Snipper het uitje ragfijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Stap 4

Slinger de sla goed droog en vul de blaadjes met garnalen. Besprenkel de garnalen met een paar druppeltjes vinaigrette en knip de cress erboven. Geef er getoast stokbrood bij.

Tip: Tijd besparen? Maak de dressing dan een dag van tevoren. Bewaar het in een afgesloten potje in de koelkast. Voor gebruik wel even goed schudden.