Recepten

Aspergemousse met garnalen

Ingrediƫnten

500 gr Hollandse asperges
2 of 3 aspergetips per persoon
50 ml slagroom
Peper
Zout
Snufje nootmuskaat
100 gr Hollandse garnalen
Fijngehakte bieslook + paar langere sprietjes

kerst - Voorgerecht - 4 personen - 40min.

Aspergemousse met garnalen

Bereidingstijd is incl. 15 tot 20 minuten wachttijd.

Stap 1

Schil de asperges, behalve de kop.

Stap 2

Snijd de onderkant van de asperges af. Leg ze in een grote pan met water een snufje zout. Kook ze ca. 5 – 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges.

Stap 3

Zet daarna het vuur uit en laat ze nog 10-15 minuten verder garen. Om te weten of de asperges gaar zijn prik je er even met een vork in. Gaat dat gemakkelijk? Dan zijn ze gaar en kun je ze afgieten.

Stap 4

Snijd de kopjes van de asperges. Deze gebruik je voor de garnering.

Stap 5

Hak de rest van de asperges in stukken en doe ze in de keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Schenk er 10 ml slagroom bij en maal het heelmaal tot een mousse. Is de mousse nog aan de dikke kant? Schenk er dan nog wat slagroom bij. Zorg dat de slagroom lekker roming wordt, maar niet te vloeibaar.

Stap 6

Breng de mousse op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 7

Verdeel de mouse over 4 glazen. Schep de garnalen erover en garneer met aspergetips en de lange sprietjes bieslook. Strooi wat gehakte bieslook over de garnalen.

Stap 8

Serveer direct en eet smakelijk!