Recepten

Hartige muffins met garnalen

Ingrediënten

250 g garnalen
150 g zelfrijzend bakmeel
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
zout, versgemalen peper
1 ei
150 ml yoghurt
3 eetlepels olijfolie
25 g verse bieslook, fijngeknipt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel yoghurtmayonaise
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
75 g rucola

Hollands - Voorgerecht - 4 personen - 35min.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak ondertussen de garnalen fijn.

Stap 2

Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kaas, een snufje zout en peper naar smaak door elkaar.

Stap 3

Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag.

Stap 4

Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes.

Stap 5

Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Stap 6

Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de garnalen erdoor.

Stap 7

Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel de garnalen tussen de muffins.