Recepten

Gemarineerde garnalen

Ingrediƫnten

1 limoen
1/2 komkommer, in heel kleine blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 bakje verse koriander (15 g), de blaadjes fijngesneden
2 bakjes garnalen (a 100 g)

Hollands - Voorgerecht - 4 personen - 10min.

Stap 1

Rasp de groene schil van een kwart limoen en pers de vrucht uit.

Stap 2

Schep de blokjes komkommer om met de helft van het limoensap, de olijfolie en de helft van de korianderblaadjes. Breng op smaak met fijn (zee)zout en (versgemalen) peper.

Stap 3

Schep een laagje van het komkommermengsel in hoge glaasjes. Leg daarop eerst een laagje garnalen, dan een laagje komkommer en tot slot de rest van de garnalen

Stap 4

Garneer met de achtergehouden koriander en wat (versgemalen) peper naar smaak.