Recepten

Garnalensoep met sherry

Ingrediënten

1 ui
2 grote kruimige aardappels
1 eetlepel boter
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 visbouillontabletten
4 eetlepels droge sherry
2 bakjes garnalen (a 100 g)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
½ doosje tuinkers

Hollands - Voorgerecht - 4 personen - 25min.

Stap 1:

Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm.

Stap 2:

Verhit in een pan de boter en bak zachtjes hierin de uit en de aardappelblokjes in ongeveer 1 minuut

Stap 3:

Meng de tomatenpuree erdoor. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 8 dl kokend water toe.

Stap 4:

Laat de soep zo’n 8 tot 10 minuten achtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Stap 5:

Neem de pan van het vuur en roer de sherry, de helft van de garnalen en de crème fraîche door de soep. Pureer de soep.

Stap 6:

Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm de soep nog even door

Stap 7:

Schep de soep in vier diepe borden en verdeel de rest van de garnalen erover. Garneer de soep met tuinkers.

Tip:
Lekker met stokbrood!