Recepten

Aspergesoufflé met garnalen

Ingrediënten

250 gr garnalen
1 kg witte asperges
2 el olijfolie
1 ui
100 ml droge witte wijn
4 eieren
50 gr zeekraal

Materialen:
blender
4 éénpersoons ovenschaaltjes

 

Frans - Hoofdgerecht - 4 personen - 50min.

Stap 1

Schil de asperges, verwijder de harde onderkanten en snijd de aspergepunten op 4 cm af. Snijd de rest in stukjes van 1 cm.

Stap 2

Kook de aspergepunten in een pan met ruim water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200˚C. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en aspergestukjes zachtjes glazig.

Stap 4

Voeg de wijn toe en smoor de asperges in nog 4-6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen.

Stap 5

Pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooiers erdoor.

Stap 6

Klop de eiwitten in een kom zo stijf dat er pieken blijven staan. Spatel het aspergemengsel en driekwart van de garnalen erdoor.

Stap 7

Schep het mengsel snel in de ovenschaaltjes en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg de aspergepunten erin.

Stap 8

Schuif de schaaltjes in de oven en bak de soufflés in 20 minuten goudbruin en gaar. Garneer ze voor het serveren met zeekraal. Lekker met frietjes!