Recepten

Kerriesoesjes met garnalen

Ingrediënten

200 g. garnalen
4 eetlepel mayonaise
4 eetlepels half stijf geklopte slagroom
1 theelepel citroensap
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gembersiroop (Conimex)
1 eetlepel gehakte peterselie
1 schaaltje slablaadjes en blokjes tomaat om te garneren
Versgemalen peper en zout
Citroenpartjes

Voor de soesjes:
1,2 dl. melk
65 g. boter of margarine
65 g. bloem
2-3 eieren
Snufje zout

Belgisch - Voorgerecht - 4 personen - 50min.

Stap 1

Giet de melk in een ruime pan en voeg de boter of margarine toe met daarbij een snufje zout. Breng het geheel aan de kook.

Stap 2

Voeg al roerende de bloem toe. Roer met een houten lepel tot de massa goed stevig is en het loslaat van de bodem. Laat het daarna even afkoelen.

Stap 3

Neem de pan van het vuur en meng de eieren stuk voor stuk er doorheen tot er een stevig en glad beslag ontstaat.

Stap 4

Doe het beslag in een spuitzak en spuit vervolgens bolletjes van ongeveer 1 tot 1.5 cm op een ingevette bakplaat. Laat wel wat ruimte tussen de soesjes over om te voorkomen dat ze aan elkaar vast gaan plakken.

Stap 5

Zet de bolletjes in de oven en bak ze op 200 °C in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze dan afkoelen.

Stap 6

Roer in de tussentijd de mayonaise met de room glad. Voeg vervolgens de kerriepoeder, de gembersiroop, het citroensap en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de garnalen er dan doorheen.

Stap 7

Snijd de afgekoelde soesjes half open en vul deze met de garnalenvulling. Serveer de kerriesoesjes met de garnalen met wat slablaadjes, blokjes tomaat en partjes citroen.