Consument

Weet u wat u eet?

We gaan naar de supermarkt, pakken de producten vrijwel blindelings uit de schappen en zetten de heerlijkste gerechten op tafel. Maar staan we eigenlijk stil bij wat we precies eten? En in dit geval is de vraag: weet u het verhaal van de garnaal?

‘Eerlijk gevangen, heerlijk genieten’

Die slogan is er natuurlijk niet voor niks. Het vat het verhaal van de garnaal in 4 woorden goed samen.

Vissers zijn enkele dagen met hun garnalenkotter op zee te vinden om uiteindelijk weer terug te keren met een mooie garnalenvangst. Ze vangen op een eerlijke en duurzame manier de garnalen. Daarvoor gebruiken de vissers relatief licht tuig en ze varen met een geringe snelheid.

kotter

De vissers willen alleen die garnalen binnenhalen die ze kunnen verkopen en waar u vervolgens weer heerlijk van kunt genieten. Meer informatie vindt u ook onder de visserij. Of vraag het zelf aan de garnalenvissers tijdens de vele gezellige visserijdagen.

Verkooppunten van de garnaal

Wilt u ook vanavond een lekker gerecht op tafel zetten waarvan u weet dat het op een eerlijke manier bij u terecht is gekomen? En wilt u daarbij een gezonde vismaaltijd verzorgen? De garnaal vindt u in elke (bekende) supermarkt bij u om de hoek, in het koelvak of uiteraard bij de vishandel. Bekijk onze recepten en eet alvast smakelijk!

frankcroes_espuma_aardappelen_grijze_garnalen

Wilt u liever uit eten en in een restaurant genieten van de garnaal? We hebben al een aantal horecagelegenheden voor u samengesteld waarbij de garnaal op de menukaart staat.