Visserijdagen Bruinisse 2019

De Visserijdagen in Bruinisse is een jaarlijks terugkerend evenement op de donderdag, vrijdag en zaterdag in het 3e weekend van juli en staat ook wel bekend als het Bruse Mosselfeest. Deze drie feestelijke dagen vallen meestal samen met de start van het mosselseizoen.

Op donderdag wordt de nieuwe ‘Miss Visserij’ gepresenteerd aan het publiek en tijdens de dagen zijn volop Zeeuwse mosselen en andere zilte zaligheden te verkrijgen. Het evenement trekt ruim 50.000 bezoekers vanuit binnen- en buitenland naar het vissersdorp Bruinisse.

Drie dagen lang is er een kermis te vinden op het Kerkplein. In het dorp wordt een braderie georganiseerd en zijn er nog allerlei andere activiteiten voor een breed publiek. Er is veel live muziek op het podium en in de feesttent op het Havenplateau en uiteraard ook bij de Bruse cafés en terrassen. Op de zaterdagmiddag is er een traditionele vlootshow waarbij de mogelijkheid bestaat voor de bezoekers om (gratis) mee te varen op de mosselschepen. Jaarlijks worden het feest afgesloten met een vuurwerkshow welke perfect te zien is vanaf de dijk aangrenzend aan het Havenplateau.

Meer informatie over de visserijdagen is te vinden op: www.visserijdagen-bruinisse.nl

Organisatie
Het evenement Visserijdagen in Bruinisse wordt georganiseerd door de Stichting Festiviteiten Bruinisse (SFB). Het bestuur van deze stichting bestaat uit 10 vrijwilligers. Zij werken nauw samen met alle belanghebbenden bij het grootste non-profit evenement van Schouwen-Duiveland.

Garnalen proeven

Garnalen proeven

Parkeren
Op de vrijdag is het dorp via de Noorddijk niet bereikbaar. Op de zaterdag is de dorpskern vrijwel geheel afgesloten voor alle verkeer. Het dorp is dan voor automobilisten alleen toegankelijk via de Dorpsweg en alleen op vertoon van de zogenaamde ‘P-kaart’. Deze P-Kaart is een speciale parkeerkaart voor bewoners van Bruinisse en wordt kort voor het evenement huis aan huis verspreid.

Voor bezoekers zonder ‘P-kaart’ is er parkeergelegenheid aan de rand van het dorp. De route naar het parkeerterrein is in de omtrek van Bruinisse aangegeven middels speciale (gele) verkeersborden onder vermelding van de bekende “P”. De borden verwijzen bezoekers vanuit de richting Grevelingendam naar het terrein van camping “Stacaravanpark Bruinisse” aan de Hageweg. Volg hiervoor bij de rotonde aan de N59 de afslag “Aquadelta” en volgt daarna de borden “P Visserijdagen”. Van daar af is er de gelegenheid om (tegen vergoeding) per paardentram vervoerd te worden naar het evenemententerrein en terug. Bezoekers vanuit de richting Zierikzee worden via de bekende “P” vanaf de rotonde richting de loswal verwezen, waar eveneens parkeren mogelijk is.